Min morfar gillar att vara på kusten och fiska. Han älskar vara med mig och min lillebror, så under sommaren åker vi ner till kusten och fiskar medan mormor är hemma och tvättar.
Vi brukar stå vid kanten och kolla om det stimmar mycket småfisk.
Om det gör det åker vi ut med båten 50 meter från land ( 20 m från bryggan ) och släpper ner våra metrevar och börjar fiska. Rekordet fiskar på en dag för oss var 87 st! Vi fick sluta fiska för det fick inte plats mer i kylboxen.

Tonåring under 63-69
Min morfar var tonåring år 63-69, då han bodde i Tofta en liten bit utanför stan med sin bror Göran, Mamma Stina och sin pappa Bertil. De bodde i en villa med 3 våningar, med en stor trädgård, med katter, kaniner och så klart utedass.
Men som saker tex iPad i dagens läge ville man ha Moped, Skivspelare och de som bodde utanför stan ville ha vattenklosett alltså toalett som vi har i dagens läge istället för ute toa.

Vad hade man på sig?
Till skolan hade morfar på sig jeans, jumper och en jacka, ungefär som idag men äldre klädstil.
Men till fest eller kalas hade man oftast på sig polo tröja, blazer en kostym utan byxor och jeans, eller så hade man på sig en kostym. Som frisyr hade killarna vattenkammat hår med ”brylkräm” även till skolan och fest.
Det man ville ha på sig mest var Lee jeans, Wrangel och märkeskläder.

Intressen?
På fritiden var det helt andra intressen än vad vi har idag, då klättrade man i träd, körde moped, spelade bandy, fotboll, alltså mer intressen ute, jämfört vad vi har idag.
På skolan var alla med alla, man pratade om allt möjligt.

Musik?
Musiken förr är också annorlunda, man kunde fortfarande lyssna hemma på musik, men man gick även till folkets park, Stadsparken idag. Min morfar gillade att lyssna på rock, fast det spelade egentligen ingen roll. De kändaste stjärnorna var Elvis Presley, Bill haly, Tommy steele m.m.

Bättre förr än idag?
Förr var det ju bättre på några sätt, tex man var ute mera, jämfört med idag.
Man hade även bättre kondition, vissa bara sitter inne hela dagarna nu för tiden.
Men det som är bättre idag är att vi tex har bättre sjukvård, säkrare fordon, bättre skola…

Ett råd från morfar
Det råd min morfar har är att man ska utbilda sig till något som man får bra lön på, annars ångrar man sig när man blir äldre.

Vad hände under 60 talet?
De största morfar kom ihåg var att Sverige tog silver i fotboll, Bob biman tog världsrekord i längd, Dag hammarsköld störtade 61 och högertrafiken 61.