På Rudenschöldskolan och de la Gardiegymnasiet serveras god mat till alla elever, så man orkar med hela dagen. De har ett kök med en duktig kock.
Men varför serveras det inte bra mat på varje skola?

I min förra skola Månesköld, serverades det uppvärmd mat, men den är inte så anpassad för de som är 7 till 12 år. Fisken serveras med corn flakes, köttfärssås med broccoli och ärtor som de små inte tycker om, hårda ”potäter”, morotslasagne som är kall m.m….

Då äter man knappt någonting, och då orkar man inte med resten av dan.
Ibland, 1-2 gånger i veckan, serveras det god mat, men då får man inte ta för mycket, tex pannkaka, endast 2 pannkakor, oftast små, som inte mättar.

Genom att ha skolkök i varje skola skulle förmodligen potatisarna vara lagom, varken för hårda eller för mjuka, lasagnen vara lagom varm, och pannkakorna skulle man kanske få ta mer av.
Då skulle man orka med hela dagen och få bättre betyg