Varför använder man säkerhetsbälte i bilen, men tar av det så fort man sätter sig på bussen? Vad kommer det sig att man vill bryta mot lagen varje dag då man åker till skolan eller jobbet, samtidigt som man riskerar sitt liv och framtid?

Varje dag när jag sitter på bussen bland alla andra ungdomar känner jag mig lite ”udda” när jag tar tar på mig bältet, eftersom nästan alla andra sitter utan. Ska de vara så? Varför är det så?

Beror det på rädslan för att inte passa in? Är det lathet eller bara en gammal vana?

Vad det än beror på tycker jag det är fel! Våga tro på dig själv och ta på dig bältet. Du vet ju att det är rätt. Kanske ser någon att du gör det och följer ditt exempel. Om alla försöker ändra på den dåliga vanan eller komma över latheten, kanske det slutar med att det är den utan bälte som inte ”passar in”.

Våga lita på dig själv och ta på dig bältet. Det skulle öka både ditt självförtroende och din säkerhet!

Alva